در مورد ورودیهای تصویر ویدئو پروژکتور ها جز مدلهای سطح بالا و حرفهای کم و بیش گزینههای مشابه ای در این خصوص وجود دارد:
پورت های ویدئوپروژکتور
پورت VGA که متداولترین است، پورت composite، پورت component، پورت HDMI که به سرعت در حال گسترش است و گاهی اوقات S-Video.
VGA که همیشه بر ویدئو پروژکتورها بوده و چون به طور گستردهای در بسیاری از سیستمهای AV موجود استفاده میشود، به عنوان یک گزینه باقی میماند و فعلا قابل حذف کردن نیست.
کابل و کانکتور VGA
HDMI رابط پرطرفدار این روزهاست. اکثر کامپیوترها اگر خروجی HDMI نداشته باشند می توان با آداپتورهای خارجی غیرفعال به HDMI متصل نمود. بنابراین در درجه اول به دنبال HDMI بگردید. در برخی موارد، ویدئو پروژکتور به جای ورودی HDMI ورودی DVI یا DisplayPort دارد. تا زمانی که شما نخواهید ۴K را از طریق آن انتقال دهید، امکان اتصال کابل HDMI به این ورودی ها بازهم با استفاده از یک آداپتور خارجی غیرفعال و یا کابل وجود دارد. ویدئو پروژکتورهای حرفهای، همچنین گاهی اوقات SDI (رابط دیجیتال سریالی) دارند که یک رابط دیجیتالی برای کارهای حرفهای است که دارای نیازهای خاصی هستند. اغلب می توانید بردهای مخصوص را به این اتصال وصل کنید تا اتصالات ویدئو پروژکتور را سفارشی کرده وبه نیازهای خاص تان پاسخ دهد.
علاوه بر ورودیهای تصویر، بسیاری از ویدئو پروژکتورهای چندرسانهای و سینمای خانگی نوعی پورت کنترل سیمی، معمولا RS-232 را دارند که ادغام با سیستم های اتوماسیون یا کنترل با استفاده از نرمافزارهای مخصوص را ممکن می سازد. پورت Ethernet هم بسیار زیاد شده است و به یکی از ویژگیهای استاندارد تبدیل شده است که اجازه عملکرد ویدئو پروژکتور در سراسر یک شبکه و یا حتی اینترنت را با استفاده از یک مرورگر وب میدهد. برخی ویدئو پروژکتورها نیز قابلیت Wi-Fi را دارند.
برخی ویدئو پروژکتورها خروجی تصویر هم دارند. نمونه ای از کاربرد آن به این شکل است: تصور کنید استاد رو به دانش آموزان نشسته است و در حال ارائه مطلبی بر روی ویدئو پروژکتور است و تصویر پشت سر او در حال پخش است. معلم میتواند تصویری که دانش آموزان پشت سر او میبینند را بر روی رایانه خود ببیند. البته این کار با دستگاههایی که با نام اسپیلاتور تصویر هستند هم به راحتی امکان پذیر است. این دستگاهها یک ورودی تصویر (مثلا VGA یا HDMI) میگیرند و ۲ یا بیشتر خروجی مشابه میدهند.
قابلیت بیسیم: به دستگاه شما امکان نمایش محتوا را بدون استفاده از اتصالات سیمی میدهد.
ویدئو پروژکتورهای چندرسانهای اغلب یک یا چند خروجی USB دارند، هر چند فهمیدن آنچه پورت USB انجام میدهد همیشه آسان نیست. عملکردهای USB عبارتند از:
• یک رابط ویدئو، به عنوان یک جایگزین برای استفاده از VGA یا HDMI
• اتصال موس پرزنتر برای استفاده در ارائه مطلب
• پورت برای یک درایو فلش USB برای ارائه بدون نیاز به کامپیوتر
• اتصال برای دانگلهای Wi-Fi اختیاری؛
• کنترل ویدئو پروژکتور از راه دور توسط یک کامپیوتر
ارائه مطالب بدون کامپیوتر، احتمالا مطلوبترین ویژگی پورت USB است و روز به روز رایجتر میشود. با این حال، در بسیاری از موارد این ویژگی فقط برای فرمتهای تصویری ثابت مثل jpg است و ویدئو پروژکتور به عنوان یک دستگاه پخش رسانهای و پخش فایلهای ویدئویی عمل نخواهد کرد. برخی از ویدئو پروژکتورها همچنین شامل نرم افزار برای تبدیل فایل پاورپوینت هستند، اما معمولا خوب کار نمیکنند. به جای استفاده از این نرم افزارها، گرفتن خروجی از اسلایدهایتان به طور مستقیم با خود نرم افزار پاورپوینت به فرمت تصویری که ویدئو پروژکتورتان پشتیبانی میکند (مانند jpg ) توصیه میشود. گاهی اوقات با این کار برخی افکتها را از دست خواهید داد اما در نهایت قابل اطمینانتر است و مطمئنا در یک ارائهی مهم، این اهمیت بیشتری دارد. ویدئو پروژکتورهای پیکو و سینمای خانگی، از سوی دیگر، پخش کننده رسانهای داخلی دارند بنابراین، شما میتوانید ویدیوها را از یک دستگاه USB و یا حتی یک کارت حافظه پخش کنید.
کاربردهای usb در پروژکتورها
بنابراین، پروژکتورهای دارای پورت USB به کاربران اجازه می دهد تا به سایر دستگاه های سازگار، مانند کامپیوتر، لپ تاپ، گوشی های هوشمند، و یا دوربین های دیجیتال متصل شوند. در برخی از موارد، پروژکتورها امکان نمایش اطلاعات بر روی یک فلش مموری را دارند و در این مورد نیاز به کابل نیست. در نتیجه این همه کاره بودن، آنها را یک انتخاب بزرگ برای پرزنت مطالب تبدیل می کند.