هر روزه مراکز خرید، فروشگاه ها و مغازه های خرده فروشی بیشتر و بیشتر از دوربین های مدار بسته برای تشخیص چهره و نظارت استفاده میکنند و سارقین را به محض ورود شناسایی میکنند. با آشکار شدن الگوهای سرقت و بهرهگیری از تکنولوژی تشخیص چهره امکان شناسایی سارق، زمان برگشت سارق به فروشگاه نیز قابل پیشبینی است.
با بررسی اطلاعات گردآوری شده از دوربین های مداربسته، مشخص شده بطور میانگین 26% مشتریان در کمتر از یک ماه و سارقین در کمتر از نصف این زمان به فروشگاه برمیگردند. بدون تکنولوژی تشخیص چهره افراد توسط دوربین های مداربسته، امکان جمعآوری این دست از اطلاعات آماری وجود ندارد. با این نوع آمارها جدای از تشخیص جرم و سارق، میتوانند به افزایش فروش و مدیریت بهتر فروشگاه نیز کمک شایانی کنند.
تکنولوژی تشخیص چهره به مشخص کردن زمانهایی از روز که سارقان بیشتر فعالیت دارند نیز کمک کرده است. علاوهبراین درک عمیق از اینکه چه سارقینی در چه زمانهایی به چه فروشگاههایی وارد شدهاند و در چه محلهایی فعالیت داشتند، کمک زیادی به مدیران فروشگاهها و مراجع قانونی جهت ردگیری هرچه بهتره سارقین میکند. از این طریق مدیران مراکز خرید بجای تشخیص جرم، میتوانند جرم را قبل از وقوع تشخیص داده و مجرم را ردگیری کنند.
فرض کنید فردی در یک فروشگاه زنجیرهای در حال سرقت دستگیر شده است. تصویر چهره این فرد توسط دوربین های مدار بسته ضبط شده و به همراه اطلاعاتش در دیتابیس ذخیره میشود. سه هفته بعد این فرد به یکی دیگر از شعب این فروشگاه زنجیرهای وارد میشود. سیستم دوربین مداربسته مجهز به تکنولوژی تشخیص چهره، تصویر چهره فرد را ضبط کرده و به دیتابیس فروشگاه ارسال میکند. در کسری از ثانیه تصویر با تصاویر چهره ذخیره شده در دیتابیس مقایسه شده و اطلاعات و سابقه فرد وارد شده به فروشگاه بدست میآید. سپس هشداری به نگهبانان ارسال شده و یکی از پرسنل فروشگاه به پیشواز فرد مورد اشاره میروند. بدین صورت در کسری از ثانیه فرد مجرم شناسایی شده و از ورودش به فروشگاه جلوگیری میشود.
تشیخص و مقایسه تصویر چهره افراد توسط کامپیوتر کار آسانی نیست و در پروسه مقایسه پارامترهای زیادی مانند فاصله چشمها، فاصله دیگر اجزای صورت، فرم صورت، کیفیت و نور تصویر ضبط شده و غیره دخیل هستند. نرم افزار مقایسه و تشخیص ممکن است دو تصویر از دو فرد متفاوت را مشابه تشخیص داده و اطلاعات اشتباه برگرداند. این یکی از مهمترین مسائل و مشکلاتی است که متخصصین با آن دست و پنجه نرم میکنند. تکنولوژی تشخیص چهره هر روز دقیقتر شده و الگوریتمها بهبود مییابند.
در ژانویه سال 2013 محققین ژاپنی از "موسسه ملی انفورماتیک" عینکهایی تولید کردند که از نور فروسرخ برای جلوگیری از تشخیص چهره توسط نرمافزار تشخیص چهره دوربین مدار بسته میشود. آخرین ورژن این عینک دارای فریمی از جنس تیتانیوم، شامل مواد بازتابکننده نور و ماسکی که باعث بازتاب و منحرف شدن امواج شده و از این طریق سیستم تشخیص چهره را مختل میکند.
لازم به ذکر است بعضی مدلهای مو و آرایشهای صورت الگوریتم سیستم فیس دیتکشن را دچار مشکل کرده و مانع تشخیص چهره میشوند.
با وجود اینکه چالشهای سر راه تکنولوژی فیس دیتکشن با افزایش استفاده این تکنولوژی در فروشگاهها، بانکها، مراکز خرید، مغازههای خرده فروشی، مدارس و دیگر اماکن، بیشتر میشود، این چالشها و مشکلات به خوبی پیدا و بررسی شده و متخصصین این عرصه در سدد مرتفع ساختن این مشکلات برمیآیند. تکنولوژی تشخیص چهره یا فیس دیتکشن در دوربین های مدار بسته روز به روز در حال بهتر شدن است و دقت دوربین ها در تشخیص چهره افراد بالاتر میرود و خطاها کمتر میشوند.
تکنولوژی تشخیص چهره به ایجاد محیطی امنتر در جامعه کمک شایانی خواهد کرد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |